{stash:cf_bg_hero_image}{/stash:cf_bg_hero_image}

Patterns of Natural Light at The Atrium, Greenwood Plaza

North Sydney has a new lunchtime destination, the Atrium. The casual dining food court has undergone extensive renovations to the tune of $9 million and is now open inside Greenwood Plaza.

Buchan’s initial design concept was inspired by the stoma cell, incorporating discrete, varied zones to offer relief and contrast from the pace and rigid structure of the North Sydney business district.

The design approach was driven by the fast-paced demographic of the broad clientele. It was imperative to ensure the space responded to the varied target market to redefine Greenwood as an engaging and inspiring space through integration of a rich interplay of finishes and textures.

Introducing a material palette that reflects the sophistication of the demographic of The Atrium while recognising younger professionals and students as regular patrons was a consideration throughout the design process.

Design elements and finishes inspired by the patterns in nature were selected and applied in an eclectic way. Natural light, and the way nature plays with this light, was a particular inspiration for the design solution.  Through randomising and repeating the patterns playfully, an intriguing, uplifting and unique space was created at Greenwood Plaza.